Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2012 | PRAKTIJK HYGIËNE | Uitgave 9/2012

Tandartspraktijk 9/2012

DE WEG NAAR EEN SCHOON TECHNIEKHANDSTUK

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2012
Auteur:
Drs. Dorothé Voet
Belangrijke opmerkingen
(VU 1980) praktiseert als waarnemend tandarts in een groot aantal praktijken. Ze heeft ruime ervaring als vakdocent bij opleidingen voor (preventie)-assistentes en de opleiding Mondzorgkunde. Haar belangstelling binnen de tandheelkunde richt zich op infectiepreventie, fourhanded dentistry en het werkgebied van preventieassistentes.

Abstract

In de algemene tandheelkundige praktijk wordt veel aandacht gegeven aan de infectiepreventie. De inrichting van de behandelomgeving, de handhygiëne, de afzuiging en het reconditioneren van (rand)apparatuur en instrumentariumkrijgen de zorg die daarvoor vereist is. Toch blijkt er in het hele hygiënecircuit vaak een zwakke schakel: dat is de omgeving en de werkwijze bij het beslijpen van protheses, noodkronen en orthodontische apparatuur. Al te vaak blijkt er onvoldoende aandacht voor de hygiënische aspecten bij deze klinische handelingen.
In dit artikel worden enkele zaken besproken die ertoe kunnen bijdragen de inrichting, de bereikbaarheid en de algemene gang van zaken in de eigen ‘slijphoek’, ‘technieklade’ of overige slijplocaties (weer) eens onder de loep te nemen.Wellicht zijn er aan de hand van de aangereikte informatie enkele veranderingen door te voeren die u en uwmedewerkers bewuster en hygiënischer doen omgaanmet het slijpen van bovengenoemde werkstukken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2012

Tandartspraktijk 9/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Mondklachten