Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-05-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Neuropraxis 3/2019

De Wechsler intelligentietest voor kinderen 5e editie: WISC-V

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Marc P. H. Hendriks, Paul T. van der Heijden, Marjolein van Dijk, Selma Ruiter, Heleen van der Vlugt

Samenvatting

Intelligentietests zijn wereldwijd de meest gebruikte psychologische tests voor het meten van cognitief functioneren bij mensen. Ze worden in vele werkvelden van de psychologische praktijk ingezet, zoals de geestelijke gezondheidszorg, de neuro- en revalidatiepraktijk, het onderwijs en de werving- en selectiepsychologie. De Wechsler-intelligentieschalen kennen een lange traditie. In dit artikel wordt ingegaan op de geschiedenis van de WISC (de intelligentieschaal voor kinderen en jeugdigen). De verschillen tussen de opeenvolgende versies komen aan de orde. Met name wordt ingegaan op de teststructuur van de WISC-V en waarin deze verschilt van de voorgaande versie.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Neuropraxis 3/2019 Naar de uitgave