Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Internationaal | Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018

De wantrouwende studenten van toen zijn nu pioniers van het sociaal werk: Litouwen viert 25 jaar sociaal werk

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2018
Auteur:
Jolanda Berends
Belangrijke opmerkingen
Jolanda Berends, met dank aan Lies Gualthérie van Weezel
Jolanda Berends is internationaal coördinator voor het Instituut voor Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Ze is nauw betrokken bij de internationalisering van het sociaal werkonderwijs. Lies Guathérie van Weezel werkte als docent op de Hogeschool de Horst in Driebergen en is vanaf 1996 betrokken bij de ontwikkeling van het sociaal werk in Litouwen.

Samenvatting

Dit jaar viert Litouwen 27 jaar onafhankelijkheid van het Sovjetregime. De tijd van angst, geweld en leugens zijn nu herinneringen aan deze politieke onderdrukking. Religie en de daaruit voortvloeiende liefdadigheid was ten tijde van de Russische overheersing verboden. Volgens de communisten bestonden sociale problemen niet en dus was het beroep van sociaal werker overbodig. Nu kijkt Litouwen trots terug op een snel ontwikkeld sociaal werkveld met kansrijke initiatieven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Vakblad Sociaal Werk 2/2018 Naar de uitgave