Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Artikel | Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019

De waarheid is maatwerk

Eerlijkheid tegenover mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2019
Auteur:
Ronald Geelen
Hoe moet je reageren op moeilijke vragen van iemand met dementie? Altijd zeggen waar het op staat of iemand een leugen om bestwil vertellen? Wat te zeggen bijvoorbeeld als iemand steeds vraagt of haar partner nog leeft en telkens weer van slag is van het slechte nieuws? Lever je met 'eerlijk duurt het langst' altijd goede zorg? ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Denkbeeld 4/2019 Naar de uitgave