Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

12-09-2019 | Opinie | Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019

De vrouw kiest bij screening op borstkanker

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2019
Auteur:
Mireille Broeders
Belangrijke opmerkingen
Broeders MJ. De vrouw kiest bij screening op borstkanker. Huisarts Wet 2019;62:DOI:10.1007/s12445-019-0279-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: de auteur ontving subsidie voor onderzoek naar het bevolkingsonderzoek borstkanker en is parttime aangesteld bij het Landelijk Referentiecentrum voor Bevolkingsonderzoek.

Samenvatting

Het bevolkingsonderzoek borstkanker voorkomt jaarlijks 850 borstkankerdoden doordat de ziekte in een vroeg stadium ontdekt en behandeld wordt. Tegenover zeven ontdekte mammacarcinomen per duizend deelnemers staan echter zeventien foutpositieve uitslagen. Iedere vrouw die een uitnodiging ontvangt, weegt zelf de voordelen van deelname af tegen de nadelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Huisarts en wetenschap 10/2019 Naar de uitgave