Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Uitgave 4/2017

Bijzijn XL 4/2017

‘De verpleegkundige is altijd die vertrouwde persoon’

Anna reynvaan-spreker mary naylor uit philadelphia

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 4/2017
Auteur:
Adri van Beelen
Belangrijke opmerkingen
Adri van Beelen is medisch/verpleegkundig journalist bij Bohn Stafleu van Loghum (BSL). Hij was algemeen verpleegkundige (A) en psychiatrisch verpleegkundige (B).

Samenvatting

Diverse baantjes als vrijwilligster in haar jeugd deden haar al vroeg besluiten de zorg in te gaan: Mary Naylor, verpleegkundige in hart en nieren. Tegenwoordig is ze hoogleraar gerontologie en bekend als een van de belangrijkste pioniers van goede transmurale zorg. Op donderdag 11 mei spreekt de Amerikaanse uit Philadelphia in Amsterdam de 19e Anna Reynvaan Lezing uit. Daarin gaat het vooral over transmurale zorg. Het baanbrekende onderzoek van haar groep heeft een sterke impuls gegeven aan het denken over de overgang en de begeleiding van ziekenhuis naar thuis. De betekenis van Mary Naylor gaat verder dan haar grote bijdrage aan onderzoek alleen. Ze beweegt zich op het snijvlak van onderzoek en politiek. Door haar verpleegkundig leiderschap heeft veel onderzoek geleid tot nieuw beleid en nieuwe vormen van ketensamenwerking. Bijzijn XL had een gesprek met deze belangrijke Amerikaanse beroepsgenoot.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Bijzijn XL 4/2017 Naar de uitgave

Psychologische valkuilen

Het hulpverlenerssyndroom

Maatschappelijke gezondheidszorg

Wetten in de wijk deel 2

BookReview

Media