Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Interview | Uitgave 10/2014

Bijzijn XL 10/2014

De verpleegkundige als probleemeigenaar

Gerda holleman over evidence-based practice

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 10/2014
Auteur:
Martine Steen
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Martine Steen is arts en mindfulnesstrainer en werkte de afgelopen jaren in het Radboud UMC voor Mindfulness. Momenteel heeft zij haar eigen mindfulnesspraktijk in Wijk bij Duurstede, www.Steenmindfulness.nl .

Samenvatting

In toenemende mate worden verpleegkundigen uitgedaagd tot het leveren van zorg die wetenschappelijk onderbouwd is. Dat is van belang voor zorg die up-to-date en aantoonbaar effectief is. Maar hoe kun je het wetenschappelijke materiaal op een goede manier vertalen naar de werkvloer? In haar proefschrift Getting evidence into nursing practice: roles of the social context onderzoekt Gerda Holleman hoe evidence-based practice effectief geïmplementeerd kan worden en daardoor de kwaliteit van zorg kan verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2014

Bijzijn XL 10/2014 Naar de uitgave

Toegepaste geneesmiddelenkennis

Middelen bij aandoeningen aan de huid

Ziektebeelden en symptomen

Delier, depressie en dementie