Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2009 | Artikel | Uitgave 1/2009

Bijblijven 1/2009

De Verkorte VermoeidheidsVragenlijst voor het vaststellen van de ernst van chronische vermoeidheid

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2009
Auteurs:
Prof.dr. G. Bleijenberg, dr. H. Knoop, dr. M. Gielissen
Belangrijke opmerkingen
Hoogleraar, klinisch psycholoog en hoofd van het Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen.
Klinisch psycholoog en universitair docent, Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen.
Onderzoeker-psycholoog, KWF-fellow, Nijmeegs Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid, Universitair Medisch Centrum St Radboud, Nijmegen.

Samenvatting

De Verkorte VermoeidheidsVragenlijst (VVV) is in de huisartsenpraktijk een bruikbaar instrument om de ernst van een (aanhoudende) vermoeidheid vast te stellen. De lijst telt slechts vier vragen, is zeer betrouwbaar en laat het gebruik van een afkapwaarde toe. De gevolgen van de vermoeidheid – beperkingen in het dagelijks leven – kunnen het best met behulp van een anamnese bepaald worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2009

Bijblijven 1/2009 Naar de uitgave