Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017

De veelbelovende toepassing van IBSR

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Esther Leuning, Marieodiel Van Rhijn
Belangrijke opmerkingen
MarieOdiel van Rhijn
MarieOdiel van Rhijn is psycholoog, psychotherapeut, supervisor van de VGCt en certified facilitator van The Work. Zij besteedde de afgelopen vijftien jaar aan het integreren van IBSR en CGT. Ze heeft ongeveer vijfhonderd Nederlandse psychologen opgeleid in de IBSR-methode, zorgprofessionals die deze methode tegenwoordig toepassen in verschillende hulpverleningsinstellingen en coaching. (IBSR-therapeuten: www.​ictel.​org)
Esther Leuning
Esther Leuning werkt bij Karakter, Universitair centrum voor kinder en jeugd psychiatrie (Nijmegen); als gzpsycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en supervisor VGCt i.o, dialectisch gedragstherapeut, EMDR practitioner, EMDR supervisor i.o en Mindfulnesstrainer i.o.. Ze heeft ook een eigen praktijk (het Veerhuis), verzorgt nascholingen in de IBSR methode en geeft supervisie VGCT, op basis van de IBSR methode.
Info: www.​praktijkhetveerh​uis.​nl, e.leuning@karakter.com.

Samenvatting

Vorig jaar verscheen ‘Inquiry-Based Stress Reduction in de praktijk. The Work van Byron Katie in psychotherapie’. In het boek wordt beschreven hoe IBSR kan worden toegepast in de behandelpraktijk. Met de toepassing van IBSR zouden cognities van patiënten ‘sneller en meer doorleefd’ veranderd kunnen worden dan met de gebruikelijke uitdaagtechnieken van CGT.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

GZ - Psychologie 4/2017 Naar de uitgave