Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Implementatie | Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018

De uitdagingen van stoppen met roken bij COPD-patiënten

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2018
Auteur:
Eva van Eerd

Samenvatting

Voor rokers met COPD is er maar één behandeling die de versnelde achteruitgang van de longfunctie kan remmen: stoppen met roken. Er zijn diverse evidence-based interventies voor stoppen met roken beschikbaar, maar die richten zich niet op de specifieke problemen van rokers met COPD. Eva van Eerd verdiepte zich in haar proefschrift in die specifieke problemen en behoeften van rokers met COPD. Haar onderzoek richtte zich op artsen, maar de onderzoeksresultaten zijn ook interessant voor praktijkondersteuners.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

TPO - De Praktijk 6/2018 Naar de uitgave