Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Richtlijnen | Uitgave 6/2015

Podosophia 6/2015

De uitdagingen van de Richtlijn Hallux Valgus (deel 2)

Integratie conservatieve en operatieve traject

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 6/2015
Auteur:
Mirjam Tuinhout
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek belicht de auteur interessante behandelrichtlijnen voor de podotherapeut.
Tekst en beeld: Mirjam Tuinhout MPA, FeetForward en docent Fontys Paramedische Hogeschool, en Angelique Witteveen, orthopedisch chirurg St. Maartenskliniek, Ubbergen
Voor meer informatie over de auteur: www.feetforward.nl . Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Mail info@feetforward.nl.
Met dank aan mw. E. Volmeijer, Kennisinstituut, voor toestemming voor het aanleveren en publiceren van het operatief behandelalgoritme en het stroomschema informatievoorziening, en Aubrey de Waard, die de illustraties bij deel 1 van deze serie heeft verzorgd.

Samenvatting

De Richtlijn Hallux Valgus heeft als doel de kwaliteit van de behandeling van hallux valgus te verhogen door uniformiteit in diagnostiek, indicatiestelling en behandeling. Het behandeldoel van een hallux valgus bij volwassenen is een functioneel belastbare, pijnvrije en schoeibare voet. Na bespreking van het conservatieve traject (deel 1, Podosophia nr. 5, 2015) ligt de focus in dit vervolgartikel op het chirurgisch traject, de nabehandeling en de organisatie van zorg, met nadruk op de kansen voor domeinverbreding van de podotherapeutische praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

Podosophia 6/2015 Naar de uitgave

Bestuurscolumn

BIG-misterstanden?