Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Richtlijnen | Uitgave 5/2015

Podosophia 5/2015

De uitdagingen van de Richtlijn Hallux Valgus (deel 1)

Bij voorkeur eerst het conservatieve traject

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 5/2015
Auteur:
Mirjam Tuinhout
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek belicht de auteur interessante behandelrichtlijnen voor de podotherapeut.
Tekst en beeld: Mirjam Tuinhout MPA, podotherapeut FeetForward en docent Fontys Paramedische Hogeschool en Angelique Witteveen, orthopedisch chirurg St. Maartenskliniek, Nijmegen
Voor meer informatie over de auteur: www.feetforward.nl Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Mail info@feetforward.nl.

Samenvatting

In de zomer van 2015 is de eerste Richtlijn Hallux Valgus vastgesteld. Deze is ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) maakte deel uit van de richtlijnwerkgroep. De richtlijn heeft als doel de zorg aan mensen met een hallux valgus te optimaliseren op basis van zo veel mogelijk evidence-based informatie, aangevuld met specifieke expertise van de werkgroepleden. Wat betekent deze richtlijn voor podotherapeutische zorg aan mensen met een hallux valgus?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Podosophia 5/2015 Naar de uitgave

Bestuurscolumn

Even op adem komen

Biomechanica en bewegingsanalyse

Bij voorkeur veteren met voet in tenenstand