Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-12-2016 | Uitgave 2/2017

Bijblijven 2/2017

De uitdaging: vroege herkenning van huidkanker

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 2/2017
Auteurs:
MSc Anne C. van der Hoeven, Prof. dr. Wilma Bergman

Samenvatting

Afgelopen decennium is duidelijk geworden dat huidkanker in Nederland epidemische vormen heeft aangenomen. Een zeer groot deel van onze bevolking zal tijdens het leven te maken krijgen met enige vorm van huidkanker. Vroege diagnostiek en behandeling zijn cruciaal voor het in de hand houden van de ziektegerelateerde morbiditeit en kosten. Hierbij is een grote rol weggelegd voor u als huisarts. De variatie in klinische presentatie van de verschillende huidmaligniteiten is groot en maakt adequaat differentiëren en verwijzen tot een uitdaging. In dit artikel zetten we de klinische aspecten van de verschillende huidmaligniteiten (in situ) op een rij en geven handvatten voor een gedegen dermatologisch onderzoek. Daarnaast bespreken we de mogelijkheden tot aanvullend onderzoek, zoals het gebruik van de dermatoscoop en de indicatie voor een diagnostisch biopt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Bijblijven 2/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Teledermatologie