Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Opmerkelijk | Uitgave 2/2014

Kind en adolescent 2/2014

De tirannie van transitie en transformatie van de jeugdzorg

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Prof. dr. Geert Jan Stams, Dr. Jessica Asscher, Prof. dr. Jan Hendriks
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. G. J. Stams is hoogleraar Forensische Orthopedagogiek bij de afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding, faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, Postbus 94208, 1090 ge Amsterdam. E-mail: G.J.J.M.Stams@uva.nl.
Dr. J. Asscher is universitair hoofddocent Forensische Orthopedagogiek bij de afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding, faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.
Prof. dr. J. Hendriks is hoogleraar Forensische Orthopedagogische Diagnostiek en Behandeling bij de afdeling Pedagogiek, Onderwijskunde en Lerarenopleiding, faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, en hoogleraar Forensische Psychiatrie en Psychologie bij de afdeling Criminologie van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij werkzaam als klinisch psycholoog bij De Waag, centrum voor ambulante forensische psychiatrie.

Samenvatting

Clarijs (2013) promoveerde onlangs op het proefschrift Tirannie in de jeugdzorg, een historische beleidsanalyse van 60 jaar transitie (decentralisatie) en transformatie van de jeugdzorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Kind en adolescent 2/2014 Naar de uitgave