Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2018 | Uitgave 7/2018

Over indicaties, het emergence profile en afdruktechniek
Tandartspraktijk 7/2018

De tijdelijke implantaatkroon

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2018
Auteur:
Laurens den Hartog
Belangrijke opmerkingen
Dr. Laurens den Hartog (RUG, 2004) is tandarts-implantoloog. Hij heeft een verwijspraktijk voor implantologie (Implantologie Groningen) en implanteert bij enkele tandartspraktijken in de provincie Groningen.
Met dank aan het Gronings Tandtechnisch Laboratorium (GTL)

Samenvatting

Met behulp van een tijdelijke implantaatkroon kan de peri-implantaire mucosa worden voorgevormd om een optimaal ‘emergence profile’ voor de definitieve kroon te verkrijgen. In dit artikel wordt aan de hand van een casus gedemonstreerd hoe de tijdelijke kroon aan te passen om dit te bereiken. Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop de vorm van de mucosa overgebracht wordt naar een model ten behoeve van de tandtechnische fase van de definitieve kroon.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2018

Tandartspraktijk 7/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Advies gevraagd!

Tandarts in de praktijk

Tandarts op een Eiland