Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | ZINTUIGEN | Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012

De smaakzin

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2012
Auteur:
Susan Umans
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Nederlands Huisartsen Genootschap, Postbus 3231, 3502 GE Utrecht: Susan Umans, bladmanager/eindredacteur Tijdschrift voor praktijkondersteuning. Correspondentie: s.umans@nhg.org
Zintuigen (gezichtsvermogen, reuk, gehoor, smaak, tast, warmte/kou/pijn voelen, evenwicht en lichaams-/bewegingsbewustzijn) zijn heel belangrijk, want daardoor kunnen wij onze omgeving interpreteren. Zintuigen bestaan uit receptoren die zeer gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf. Deze prikkels worden via het zenuwstelsel doorgegeven aan de hersenen en omgezet in informatie. Op je spreekuur krijg je soms te maken met afwijkingen aan zintuigen. Achtergrondkennis is dan handig, zodat je weet wanneer de patiënt verwezen moet worden naar de huisarts. Dit vierde artikel in deze serie gaat over smaak.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012 Naar de uitgave

WEET JE DIT?

Vragen