Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 4/2012

01-08-2012 | ZINTUIGEN

De smaakzin

Auteur: Susan Umans

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 4/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Zintuigen (gezichtsvermogen, reuk, gehoor, smaak, tast, warmte/kou/pijn voelen, evenwicht en lichaams-/bewegingsbewustzijn) zijn heel belangrijk, want daardoor kunnen wij onze omgeving interpreteren. Zintuigen bestaan uit receptoren die zeer gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf. Deze prikkels worden via het zenuwstelsel doorgegeven aan de hersenen en omgezet in informatie. Op je spreekuur krijg je soms te maken met afwijkingen aan zintuigen. Achtergrondkennis is dan handig, zodat je weet wanneer de patiënt verwezen moet worden naar de huisarts. Dit vierde artikel in deze serie gaat over smaak.
Literatuur
1.
go back to reference Bromley SM. Smell and taste disorders: a primary care approach. Am Fam Physician 2000;61:427-36.PubMed Bromley SM. Smell and taste disorders: a primary care approach. Am Fam Physician 2000;61:427-36.PubMed
Metagegevens
Titel
De smaakzin
Auteur
Susan Umans
Publicatiedatum
01-08-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 4/2012
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-012-0065-2

Andere artikelen Uitgave 4/2012

TPO - De Praktijk 4/2012 Naar de uitgave