Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2020 | column | Uitgave 8/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2020

De slaper

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2020
Auteur:
Tjalling Hon
"We gunnen het jou wel hoor. Maar dan moeten we anderen, die niet zo zijn, ook betalen. Begrijp je?" Mijn liefste beweegt onrustig op haar stoel. De hogere leidinggevende schraapt ongemakkelijk zijn keel. Haperend en emotioneel probeer ik tegen te spreken. Mijn direct leidinggevende geeft mij zwijgend een zakdoekje. "Maar wanneer de compensatieregeling er is, dan doen we het: ontslag. Dan betalen we de vergoeding. We houden je op de hoogte", vervolgt de hogere leidinggevende. Salon-sociaal met een spiegeltjes en kraaltjes-moraal, denk ik vals en val stil. Mijn liefste en ik zitten samen met de twee leidinggevenden in de vestiging. Verschillende collega's en ik werkten hier geruime tijd in ons eentje. Soleren zonder te kunnen alarmeren. De visie op veiligheid van voor de overname. Het is sprokkelmaand. Behandeling en vervolgonderzoeken lopen nog. Over tien weken ben ik twee jaar uit het aangepaste werk. Drie kwart jaar medisch blijvend niet geschikt. De afscheidsreceptie is vrolijk en weemoedig maar niet echt. Want ik ben een slaper in niemandsland. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2020 Naar de uitgave

nieuws

nieuws

lezersforum

lezersforum

van de verenigingen

NVVG