Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Uitgave 2/2018

Kind & Adolescent Praktijk 2/2018

De Sensory Profile in de diagnostiek van een autismespectrumstoornis

Wat levert dat op in de praktijk?

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Tirsa van der Velden, Jana Knot-Dickscheit, Annelies de Bildt, Arjen van Assen
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs T.E. van der Velden, orthopedagoog bij Accare Groningen UC. Dr. J. Knot-Dickscheit, universitair hoofddocent Rijksuniversiteit Groningen, Basiseenheid Orthopedagogiek en GZ-psycholoog bij Molendrift Groningen. Dr. A. de Bildt, psycholoog/wetenschappelijk onderzoeker Accare, Psychiatrie UMCG. A.G. van Assen, promovendus bij Rijksuniversiteit Groningen, Basiseenheid Orthopedagogiek.

Samenvatting

Kinderen met ASS hebben vaak moeite met het verwerken van sensorische informatie. Dat kan zich uiten in over- of onderreactiviteit op prikkels. Om de problemen op dit vlak in kaart te brengen, is de Sensory Profile (SP) ontwikkeld. Welke informatie levert de SP op in de poliklinische praktijk bij het diagnostisch onderzoek naar ASS?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Kind & Adolescent Praktijk 2/2018 Naar de uitgave

Psychobellettrie

Gedachten die verlammen