Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2020 | Opinie | Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020

De seksuele moraal van de huisarts: l’histoire se répète

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2020
Auteur:
Peter Leusink
Belangrijke opmerkingen
Leusink P. De seksuele moraal van de huisarts: l’histoire se répète. Huisarts Wet 2020;63(7):33-5. DOI:10.1007/s12445-020-0546-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: de auteur is voorzitter van de expertgroep seksHAG.

Samenvatting

De bezwaren die huisartsen hebben tegen de abortuspil en PrEP zijn niet heel anders dan die tegen de anticonceptiepil en abortus in de jaren zestig en zeventig. Ze zijn niet evidencebased, maar vooral emotioneel gekleurd. In de spreekkamer hoort niet de seksuele moraal van de huisarts, maar diens professionele houding de doorslag te geven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020 Naar de uitgave