Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-05-2021 | Onderzoek | Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021

De SARS-CoV-2-antigeentest is niet accuraat genoeg

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2021
Auteurs:
Febe Smits, Bart Torensma, Rolf Groenwold, Maurine Leversteijn-Van Hall, Nathalie van Burgel, Robert Jansen, F. R. Rosendaal, D. O. Mook-Kanamori, H. Essers, M. E. Numans
Belangrijke opmerkingen
Smits F, Torensma B, Groenwold RH, Leversteijn-Van Hall MA, Van Burgel ND, Jansen R, Essers H, Numans ME, Rosendaal FR, Mook-Kanamori DO. De SARS-CoV-2-antigeentest is niet accuraat genoeg. Huisarts Wet 2021;64(8):42-4. DOI:10.1007/s12445-021-1159-2.
Mogelijke belangenverstrengeling: dr. Leversteijn-van Hall is tevens werkzaam als medisch manager bij Eurofins Clinical Diagnostics. Dit onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door een COVID-19-subsidie van ZonMw, nr. 10430022010003.

Samenvatting

Met een antigeensneltest kan een besmetting met SARS-CoV-2 binnen enkele minuten worden aangetoond. Wij onderzochten de validiteit van zo’n antigeentest in de eerstelijns spoedzorg bij patiënten met matig-ernstige corona-achtige klachten. De onderzochte antigeentest bleek een sensitiviteit te hebben van 65,7% en een negatief voorspellende waarde van 95-98%. Het is daarom aan te raden om een negatieve sneltestuitslag bij patiënten die klachten hebben altijd te bevestigen met een PCR-test.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws