Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Uitgave 4/2011

Neuropraxis 4/2011

De rol van de pariëtaalkwab in de vroege fase van de ziekte van Alzheimer

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 4/2011
Auteur:
Heidi Jacobs
Belangrijke opmerkingen
neurpsychologe
Met de vergrijzing in de maatschappij neemt ook de hoeveelheid patiënten met de ziekte van Alzheimer toe. De incidentie van het aantal patiënten met de ziekte van Alzheimer wereldwijd zal stijgen van 25 miljoen naar 114 miljoen patiënten in 2050 (Wimo, Winblad, Aguero-Torres & von Strauss, 2003). Niet enkel zullen er meer patiënten zijn die lijden onder de gevolgen van deze ziekte, ook de omgeving wordt ermee geconfronteerd. Inzicht krijgen in de oorzaak van deze ziekte en het tijdig kunnen stellen van een diagnose wordt steeds belangrijker.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

Neuropraxis 4/2011 Naar de uitgave

OriginalPaper

Signalement

EditorialNotes

Woorden vooraf