Skip to main content
main-content
Top

30-04-2015 | Nieuws

Praktijkwebsite is voor verbetering vatbaar

Stephan Tjiook en Stephan Moeijes wonnen in 2014 de Nt-GSK Bachelorscriptie Award. Tjiook en Moeijes onderzochten tijdens hun studie tandheelkunde aan ACTA 309 tandartspraktijken, waarvan 275 een website hadden. Een website is niet verplicht voor een tandartspraktijk, maar wordt wel verwacht. Uit hun onderzoek blijkt de praktijkwebsite voor verbetering vatbaar te zijn.

 

 

 

 


Waar moet een website aan voldoen?

Een website moet voldoen aan de Nederlandse gedragscode. Dat betekent ondermeer dat de website op waarheid en goede smaak gebaseerd moet zijn, waarbij het verboden is een vergelijking te trekken naar collega's.

Patiënten zien op een praktijkwebsite graag beroepskwaliteitskeurmerken, informatie over mondygiëne, een routebeschrijving/parkeerinformatie en foto's van de praktijk en het tandheelkundige team. Ook voor- en na-foto's van uitgevoerde behandelingen of een korte biografie van de tandarts en het behandelteam inclusief zaken als hobby's vinden patiënten leuk om te weten te komen.

En belangrijk: zorg dat de website responsive is en dus mobiel is te bekijken vanaf smartphone en tablet.

Verplichte onderdelen

Verplichte onderdelen op een praktijkwebsite volgens de Council of European Dentists (CED) zijn:

  • een e-mailadres
  • het BIG-nummer met bijbehorende verwijzing naar het BIG-register
  • de tarievenlijst
  • het adres
  • de laatste wijzigingsdatum van de website
  • verzekeringsinformatie
  • de naam van de tandarts
  • de naam van de praktijk
  • de beroepskwalificatie

Het CED kent ook een specifiek noemenswaardig verbod: zowel de website als het e-mailadres van een tandartsenpraktijk dient over een professionele naamvoering te beschikken. Een (domein)naam als www.debestetandartsvannederland.nl mag niet.

Ten tijde van het onderzoek van Stephan Tjiook en Stephan Moeijes, had 89% van de praktijken een website. Ze verwachten dat het niet lang zal duren voordat dat 100% is.

Dit artikel is een samenvatting van het artikel Praktijkwebsite is voor verbetering vatbaar door Lienke Neef in BSL Tandarts Totaal, tijdschrift Standby 2-2015.

Aanbevolen

BSL Praktijkinfo - maak uw eigen praktijkwebsite. Responsive én met wachtkamerscherm.

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.