Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

20-11-2018 | Casus | Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018

De persoon centraal?! Een tweestrijd tussen richtlijnen en wensen van de cliënt

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2018
Auteurs:
MSc Anke M. Wijlens, BSc Maarten M. C. van Dreumel
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek wordt een behandeling uit de praktijk besproken, waarbij anamnese, klinisch redeneren en toegepaste therapieën centraal staan.

Samenvatting

Persoonsgericht werken vraagt vaardigheden van de cliënt, de behandelaar en de omgeving. Het zorgt voor een tweestrijd, aangezien persoonsgericht werken vaak niet overeenkomt met de zorg zoals wordt vormgegeven in een richtlijn. In deze casus kiezen we ervoor om de zorg op maat te leveren. We weken af van standaardbehandelingen en richtlijnen. Dit was mogelijk door goede afspraken, één communicatieplatform en het van tevoren organiseren van zorg. Het resulteerde in zorg afgestemd op de behoefte van de cliënt met een succesvol eindresultaat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Podosophia 4/2018 Naar de uitgave

Wetenschap en praktijk

Correlatie