Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 3/2015

Geron 3/2015

De ouderenpsycholoog: positie en profilering in Nederland

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 3/2015
Auteur:
Prof. Dr. S.P.J. (Bas) van Alphen
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Prof. Dr. S.P.J. (Bas) van Alphen, is als bijzonder hoogleraar klinische ouderenpsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en als programmaleider en gezondheidszorgpsycholoog werkzaam bij GGz Mondriaan Ouderen, Heerlen-Maastricht.
Met dank aan het bestuur van de sectie Ouderenpsychologie van het NIP voor hun commentaar op een eerdere versie van dit artikel.

Samenvatting

In Nederland zijn veel ouderenpsychologen werkzaam. Wat zijn hun belangrijkste werkzaamheden? Inzicht is nodig in de verschillende typen ouderenpsychologen en de discussie is gaande over het borgen van de kwaliteit van de discipline binnen de verschillende sectoren. En welke positie nemen ouderenpsychologen in ten opzichte van andere beroepen zoals de ouderenpsychiater en specialist ouderengeneeskunde?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Geron 3/2015 Naar de uitgave