Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Ingezonden brief | Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017

‘De orthopedagoog-generalist is een expert in de opvoedingsrelatie’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2017
Auteur:
Marlies Post
Belangrijke opmerkingen
Hoewel de beroepsverenigingen (NVO, NIP) naar eigen zeggen niet in verenigingsverband op individuele opinies reageren, geven zij op uitnodiging van de redactie wel hun eigen visie op de opname van professionals in de Wet BIG.
Marlies post, directeur NVO

Samenvatting

De Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) pleit ervoor om de orthopedagoog-generalist onder te brengen in de Wet BIG. Directeur Marlies Post: ‘We willen borgen dat de orthopedagoog-generalist als de expert voor specifieke cliëntengroepen kan functioneren. Voor de wet is het BIG-register daarvoor soms leidend.’ Een ingezonden brief over de meerwaarde van de orthopedagoog-generalist.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Rechten en plichten