Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2013 | Artikelen | Uitgave 7/2013

Bijblijven 7/2013

De organisatie van de palliatieve zorg in Nederland

Samenspel van zorgaanbieders, ondersteuners en kenniscentra. Waar kan de huisarts met zijn vragen terecht?

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2013
Auteur:
Drs. F.M. van Soest
Belangrijke opmerkingen
huisarts niet-praktiserend, kaderarts palliatieve zorg, voorzitter expertgroep PalHAG en bestuurslid Palliactief

Samenvatting

De organisatie van de palliatieve zorg in Nederland is nog niet uitgekristalliseerd. Op landelijk, regionaal en lokaal niveau zijn vele instellingen en personen in meer of mindere mate betrokken bij het leveren of ondersteunen van palliatieve zorg. In deze bijdrage wordt een overzicht gegeven van de voornaamste organisaties die op landelijk niveau gezichtsbepalend zijn voor de palliatieve zorg en die een sturende rol kunnen spelen bij het dagelijks handelen van de zorgverleners aan het bed van de patiënt in de palliatieve fase van zijn ziekte. Aan het eind van het artikel wordt een aantal tips gegeven waar de huisarts informatie kan vinden om de palliatieve zorg zo optimaal mogelijk te verlenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

Bijblijven 7/2013 Naar de uitgave