Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2016 | Spectrum | Uitgave 8/2016

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2016

De Omgevingswet

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2016
Auteur:
Maria Jansen
Belangrijke opmerkingen
Spectrum biedt ruimte voor beschouwingen, discussies en opiniërende artikelen over onderwerpen op het terrein van de volksgezondheid en de gezondheidszorg. Bijdragen dienen te worden aangeboden conform de aanwijzingen voor de auteurs. Voor overleg over het thema kan contact worden opgenomen met de rubrieksredacteuren van Spectrum: prof. dr. ir. Maria Jansen (e-mail: maria.jansen@ggdzl.nl) en dr. Henriëtte Treurniet (e-mail: htreurniet@ggdghor.nl)
1Academische Werkplaats GGD Zuid Limburg, Maastricht

Samenvatting

De Omgevingswet bundelt de wetgeving en regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. De wet regelt daarmee het beheer en de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet wordt het stelsel van ruimtelijke regels volledig herzien. Het is de bedoeling om veel wetten per 2019 samen te voegen. Het kabinet wil het omgevingsrecht vooral heel erg vereenvoudigen. Burgers en bedrijven kunnen straks veel eenvoudiger dan nu via een digitaal loket vergunningen in het kader van de Omgevingswet aanvragen. De regeldruk moet in elk geval minder. De Omgevingswet zou in 2018 in werking treden, maar dat gaat niet lukken; het kabinet heeft nu ingezet op begin 2019.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School half jaarlicentie

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2016 Naar de uitgave