Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | Opinie | Uitgave 7/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2016

De mythe van de neutraliteit in de geneeskunde*

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 7/2016
Auteur:
Prof dr Toine Lagro-Janssen
Belangrijke opmerkingen
Prof dr T. Lagro-Janssen, em hoogleraar Gender and Women’s Health Head Center Sexual and Family Violence Radboudumc, Eerste Lijnsgeneeskunde Correspondentieadres: Toine.Lagro@radboudumc.nl
* Het essay is met toestemming overgenomen uit de bundel/boek: Mythen van gender, onder redactie van Stefan Dudok en Liedeke Plate, Uitgeverij Vantilt, 2015 Nijmegen ISBN 978 94 6004 2546.

Samenvatting

Voor de meeste toehoorders bij mijn voordrachten en trainingen bestaat geen twijfel: vrouwen kunnen veel beter pijn verdragen dan mannen. Uit een recente meta-analyse naar biologische sekseverschillen in respons op experimenteel toegediende pijnprikkels blijkt echter dat de gevoeligheid voor pijn bij vrouwen voor alle soorten van pijn (bijvoorbeeld als gevolg van druk, hitte, kou, elektriciteit) juist hoger is dan bij mannen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2016 Naar de uitgave