Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | Maatschappelijke gezondheidszorg | Uitgave 8/2016

Bijzijn XL 8/2016

De mantelzorger, een belangrijke schakel in de thuiszorg

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 8/2016
Auteurs:
Elly van Haaren, Nicolien van Halem
Naar e-learning
Belangrijke opmerkingen
* Over de auteurs:
Nicolien van halem (vanhalemschrijfwerk.nl en beterwerkenindezorg.nl) is lerarenopleider en coach aan de tweedegraads lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde aan Hogeschool Leiden. Daarnaast werkt ze als auteur, redacteur, zelfstandig trainer en toetsontwikkelaar.
Elly van haaren (ellyvanhaaren.nl en beterwerkenindezorg.nl) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs.
Met dank aan: Heleen Klok, wijkverpleegkundige Marente, en Rick Kwekkeboom, Lector Community Care Hogeschool van Amsterdam.
* In het geval van de cliënt spreken we van hij/hem; bij de mantelzorger spreken we van zij/haar.

Samenvatting

Dit is het tweede van vijf artikelen gericht op de maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ). De artikelen gaan uit van de Canmeds-rollen en beslaan steeds een of meerdere rollen met de bijbehorende activiteiten volgens het beroepsprofiel van het Expertisegebied wijkverpleegkundige (V&VN, november 2012) en Bachelor of Nursing 2020. Alle Canmeds-rollen komen in de vijf artikelen naar voren.
In dit artikel komen twee Canmeds-rollen aan bod: Samenwerkingspartner en Communicator. Met name competentie 5 is van toepassing: De verpleegkundige gaat een vertrouwensrelatie aan, werkt vanuit het principe van gezamenlijke besluitvorming effectief samen met de zorgvrager en diens naasten, en ondersteunt hen in het zelfmanagement.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2016

Bijzijn XL 8/2016 Naar de uitgave

Media

Media

Ziektebeelden en symptomen

Amyotrofe laterale sclerose