Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Onderzoek | Uitgave 1/2020

Kunst, cultuur en de verbinding van generaties in de stad Utrecht
Vakblad Sociaal Werk 1/2020

De kunst van inclusief sociaal werk

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Aart van der Maas, Nico de Vos
Belangrijke opmerkingen
Aart van der Maas is onderzoeker bij het lectoraat Participatie en Stedelijke Ontwikkeling en opleidingsmanager van de bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming en de Master Community Development bij het Instituut Social Work, aan de Hogeschool Utrecht. Nico de Vos is filosoof en lector Participatie en Stedelijke Ontwikkeling.

Samenvatting

Kunst kan in haar rijkheid en variëteit worden ingezet om een inclusieve samenleving te bevorderen. Maar hoe doe je dat? Want ook het werken met kunst kan mensen uitsluiten. In het onderzoek naar het project De Kunst van Delen is gezocht naar de do’s en don’t’s bij het inzetten van kunst door sociale en culturele professionals gericht op een inclusieve relatie tussen ouderen en jongeren in de stad Utrecht. Wat betekent dit voor het sociaal werk en de verdere professionalisering ervan?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Vakblad Sociaal Werk 1/2020 Naar de uitgave

Wetten en regels

Toestemming

Nieuws

Nieuws