Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-08-2019 | Ondernemen | Uitgave 3/2019

Podosophia 3/2019

De kunst van coachend leiderschap

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2019
Auteur:
Thalita G. M. Smit-Cornelder

Samenvatting

Het succes van een organisatie hangt in steeds belangrijker mate af van de mensen die er werken. Leidinggeven is een dagtaak en wordt vaak onderschat. In veel gevallen groei je naar een dergelijke positie toe en ben je hier niet voor opgeleid. De belangrijkste taak van leidinggevenden is om medewerkers te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor creëer je waarde voor de organisatie. Wanneer je als leidinggevende in staat bent om je medewerkers verantwoordelijkheid te geven en hen mee laat denken over veranderingen en verbeteringen, spreek je over coachend leidinggeven. Coachen wil zeggen, ‘iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat iemands prestaties en leervermogen verbeteren’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Podosophia 3/2019 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

De transitie van gaan naar lopen