Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Heet van de naald | Uitgave 5/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2017

De kost en de baat

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 5/2017
Auteur:
dr. Bea Tiemens

Samenvatting

“De kost gaat voor de baat” is het principe bij innovaties. Eerst investeren, maar uiteindelijk keert zich dat uit, althans dat is de bedoeling. Hier is een langetermijnblik noodzakelijk: welke kosten moeten we maken om bepaalde baten te realiseren? Bij bezuinigingen zien we vaak niet het omgekeerde, dat de vraag wordt gesteld of de ‘baat’ niet gevolgd gaat worden door de ‘kost’. Bij bezuinigingen is het de intentie kosten te reduceren, in dat geval feitelijk de baat, maar dat kan negatieve gevolgen hebben, de kost. En dit pakt inderdaad niet altijd goed uit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2017

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 5/2017 Naar de uitgave