Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Team in beeld | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

De kerngroep dementie, alzheimer nederland

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

De Kerngroep
Dementie is een groep van jongere en oudere mensen met dementie die vier- tot zesmaal per jaar bijeenkomt om met elkaar te bespreken hoe zij het leven met dementie ervaren. Door hun verhalen en ervaringen op te schrijven en uit te dragen probeert Alzheimer Nederland begrip en aandacht te vragen voor mensen met dementie. Een voorbeeld zijn de ‘Hartekreten’, die duidelijk maken hoe de Kerngroepleden graag willen dat er met hen wordt omgegaan. Of zoals Vic het zegt: ‘Ik heb dan wel Alzheimer, maar je kunt nog steeds met me praten.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave

Column

Maatwerk

Kleinbeeld

Een mooi einde