Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Onderfrontelementen vaak lastig te behandelen | Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009

De kanaalbehandeling van onderincisieven

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2009
Auteur:
Michiel de Cleen
Belangrijke opmerkingen
tandarst-endodentoloog

Samenvatting

De kanaalbehandeling van bovenincisieven is meestal geen moeilijke opgave. De wortel is lang, rond en er is meestal maar één wortelkanaal dat gemakkelijk toegankelijk is. Onderincisieven behoren daarentegen tot de minst gemakkelijk te behandelen elementen. De kleine afmetingen en de stand in de kaak maken het prepareren van een endodontische toegangscaviteit vaak lastig. Bovendien hebben onderincisieven dikwijls een grillige kanaalanatomie, die het reinigen, vormgeven en vullen van het wortelkanaalstelsel bemoeilijkt. Twee praktijkvoorbeelden tonen de specifieke moeilijkheden van de kanaalbehandeling van onderincisieven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2009

Tandartspraktijk 10/2009 Naar de uitgave

verzekeringsstatistiek

De denkfout over het gemiddelde

esthetische CAD/CAM-tandheelkunde

Geprefabriceerde CAD/CAM-bruggen