Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | In gesprek | Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014

De juiste snaar raken

Mantelzorger en teambegeleider Karima el-Yeznassni

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2014
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Tekst Peter Bakens
Beeld Vincent Boon
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is verbonden aan de kenniskring van het lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Is de in Nederland gebruikelijke zorg voor mensen met dementie één op één toepasbaar op ouderen van bijvoorbeeld Marokkaanse of Turkse afkomst? Een prangende vraag, zeker nu het aantal cliënten uit deze doelgroep stijgt. En hebben mantelzorgers met deze achtergrond dezelfde wensen en behoeften als autochtone Nederlanders? Redacteur Peter Bakens sprak erover met Karima el-Yeznassni, die zowel als mantelzorger als professional nauw betrokken is bij de doelgroep.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Denkbeeld 3/2014 Naar de uitgave

Ontmoeting

Zondagmorgen