Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Onderzoek | Uitgave 6/2014

Podosophia 6/2014

De invloed van vilttherapie

Verminderen van drukbelasting onder het MTP-2-gebied

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 6/2014
Auteurs:
Tara Laros, dr. ir. Ton de Lange, Michiel Flipse
Belangrijke opmerkingen
Tekst: Tara Laros (podotherapeut), dr. ir. Ton de Lange (begeleider) en opdrachtgever Michiel Flipse (podotherapeut en orthopedisch technoloog)
Foto: Tara Laros

Samenvatting

Dit artikel beschrijft een pilotstudie naar de invloed van viltdikte op axiale spanningen (drukken) onder de voorvoet. Hierbij staat het gebied van MTP-2 centraal. Veertien proefpersonen zijn gemeten met het Pedar-drukmeetsysteem van Novel. De resultaten geven een vermindering te zien van de drukbelasting ter hoogte van de MTP-2-regio, zodanig dat een dikkere viltlaag tot een grotere vermindering van de axiale spanning leidt. De uitkomsten blijken echter statistisch niet significant.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Podosophia 6/2014 Naar de uitgave