Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

30-04-2019 | Internationaal onderzoek | Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019

De invloed van schoenen op valgusstand bij kinderen

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2019
Auteur:
MSc Henk Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Medina-Alcantara M, Morales-Asencio JM, Jiminez-Cebrian AM, Paez-Monguer J, Cervara-Marin JA, Gijon-Nogueron G, Ortega-Avila AB. Influence of shoe characteristics on the development of valgus foot in children. J Clin Med. 2019 Jan 12;8(1). pii: E85. https://​doi.​org/​10.​3390/​jcm8010085. (Open source)

Samenvatting

De laatste jaren is er regelmatig onderzoek gedaan naar de invloed van het dragen van schoenen op de ontwikkeling van de voeten van kinderen. Deze studies concentreren zich meestal op het wel of niet dragen van schoenen. De consensus op dit moment is dat schoenen de kindervoet vooral niet moeten beperken. Een kinderschoen moet vooral beschermen en soepel zijn, zodat de voet zich kan ontwikkelen. In het Journal of Clinical Medicine stond in januari 2019 daarentegen een studie die het verband tussen verschillende typen schoenen en de aanwezigheid van valgusstanden van de voeten van kinderen onderzoekt. De auteurs concluderen dat het dragen van halfhoge veterschoen de aanwezigheid van een valgusstand vermindert.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019 Naar de uitgave

Visie

Drive

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Het meten van de spronghoogte