Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Longitudinal aging study amsterdam | Uitgave 4/2017

Geron 4/2017

De invloed van muziek maken op cognitieve veroudering

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Hannie Comijs, Dieke Mansens, Dorly Deeg
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Hannie Comijs is senior onderzoeker bij GGZinGeest en de vakgroep Psychiatrie van het VU medisch centrum in Amsterdam. Dieke Mansens is basis psycholoog en schreef haar masterthesis ‘The association between singing and/or playing a musical instrument and cognitive functions in older adults’ bij LASA. Dorly Deeg is hoogleraar Epidemiologie van de veroudering in de afdeling Epidemiologie & Biostatistiek bij het VU medisch centrum in Amsterdam.

Samenvatting

Meestal denkt men bij gezond ouder worden aan de lichamelijke gezondheid, maar de cognitieve gezondheid is minstens zo belangrijk. Veel ouderen merken dat ze wat trager in denken worden, hebben geheugenklachten en merken dat het soms wat meer tijd kost voor ze het overzicht over complexe situaties hebben. Valt er iets aan te doen om dat te voorkomen of dat proces te vertragen? Muziek maken zou weleens een gunstige invloed op cognitieve veroudering kunnen hebben.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Geron 4/2017 Naar de uitgave

Participatie & Ontwikkeling

Wie is de mantelzorger?