Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-05-2018 | Forum | Uitgave 3-4/2018

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3-4/2018

De impact van publieke kennisprogrammering

De visie en aanpak van ZonMw nader belicht

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 3-4/2018
Auteur:
Wendy Reijmerink

Samenvatting

In toenemende mate vragen financiers en opdrachtgevers van wetenschappelijk onderzoek naar de maatschappelijke impact ervan. Dat is een lastig te definiëren en te beoordelen begrip. ZonMw is bezig met het opstellen van een conceptueel kader Impact versterken, met daarin een visie op het realiseren en aantonen van de (maatschappelijke) impact van door haar gefinancierd(e) gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Centraal staan productieve interacties: relationele factoren die de gewenste kennisbenutting in praktijk en beleid bevorderen, en waarop in het programmeerproces bewust kan worden gestuurd en gemonitord. Uiteindelijk doel is het verbeteren van de zorg en gezondheid, waaraan velen bijdragen. Een belangrijke notie is dat het geen zin heeft om het over impact te hebben als de onderliggende evidence niet op orde is in termen van maatschappelijke relevantie, wetenschappelijke kwaliteit, integriteit en efficiency. TSG-lezers worden uitgenodigd hun voordeel te doen met de ZonMw-visie en er feedback op te geven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2018

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3-4/2018 Naar de uitgave