Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-06-2021 | Beschouwing | Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021

De huisartsopleiding in een Europees perspectief

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2021
Auteurs:
Roger Damoiseaux, Nele Michels, Nynke Scherpbier
Belangrijke opmerkingen
Damoiseaux RAMJ, Michels NRM, Scherpbier N. De huisartsopleiding in een Europees perspectief. Huisarts Wet 2021;64(7):39-41. DOI:10.1007/s12445-021-1161-8.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Volgens de Europese regelgeving gelden huisartsendiploma’s in de hele Europese Unie. Maar beschikken Europese huisartsen wel over dezelfde kennis en vaardigheden? En worden ze op een vergelijkbare wijze opgeleid? Wanneer Europese huisartsen in een ander land gaan werken, zullen ze over dezelfde competenties moeten beschikken. Kennis van huisartsopleidingen in andere Europese landen is dus belangrijk. Daarnaast kunnen de verschillen ons alert maken op best practices van opleidingen in andere landen, zodat we daarvan kunnen leren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021 Naar de uitgave