Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-02-2019 | Casuïstiek | Uitgave 3/2019

Huisarts en wetenschap 3/2019

De halonaevus, heilige onder de moedervlekken

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Pim Keurlings, Elianne Snoeren, Lenny Jacobs-Sibelt
Belangrijke opmerkingen
Keurlings PA, Snoeren EJ, Jacobs-Sibelt LA. De halonaevus, heilige onder de moedervlekken. Huisarts Wet 2019;62(3):59-60. DOI:10.1007/s12445-019-0023-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Ongeveer één op de honderd Nederlanders heeft een halonaevus. Deze naevus wordt omgeven door een witte kring van gedepigmenteerde huid, een aanwijzing dat het immuunsysteem de naevus aan het afbreken is. Halonaevi worden vooral bij kinderen en jongvolwassenen aangetroffen, voornamelijk op de rug, en zijn meestal benigne. Afwachtend beleid en bescherming tegen zonlicht volstaan, maar de centrale laesie moet altijd kritisch en systematisch worden beoordeeld om dysplasie of een melanoom uit te sluiten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Huisarts en wetenschap 3/2019 Naar de uitgave