Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019

De fractuursterkte van lithiumdisilicaat facings

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2019
Auteur:
Iris Anna Eline Marie Driessen
Belangrijke opmerkingen
Iris Driessen studeerde in juli 2018 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds september is ze werkzaam bij Beekmans Tandartsen in Laren.

Samenvatting

Al meer dan drie decennia worden in de tandheelkunde porseleinen facings vervaardigd om de esthetiek van de frontelementen te verbeteren. De adhesieve tandheelkunde heeft zich in die afgelopen jaren sterk ontwikkeld op het gebied van hechting van restauratiematerialen aan glazuur en dentine. Een goede hechting aan tandmateriaal is een vereiste voor een duurzaam resultaat. In deze studie heb ik het in vitro effect van de ‘immediate dental sealing’ (IDS) en de ‘delayed dental sealing’ (DDS) op de fractuursterkte van lithiumdisilicaat facings geëvalueerd. De cervicale outline van de preparaties eindigde hierbij in het dentine.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019 Naar de uitgave