Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Beschouwing | Uitgave 11/2014

Huisarts en wetenschap 11/2014

De eisen van moderne gezondheidszorg

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 11/2014
Auteur:
prof.dr. Marcel Levi
Belangrijke opmerkingen
AMC E-2, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam: prof.dr. M. Levi, internist, voorzitter raad van bestuur/decaan • m.m.levi@amc.uva.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Levi M. De eisen van moderne gezondheidszorg. Huisarts Wet 2014;57(11):576–8.
De geneeskunde maakt in de eenentwintigste eeuw razendsnelle veranderingen door, met als belangrijk resultaat een langere levensverwachting, hoewel de extra jaren niet noodzakelijkerwijs ook gezonde jaren zijn. Overlijden door ziekte wordt dikwijls ingeruild voor overleven met ziekte. De geneeskunde wordt ook steeds complexer, met toenemende subspecialisatie in alle echelons. Wij zullen in de komende jaren niet alleen onze manier van werken, maar ook de organisatie van de gezondheidszorg moeten aanpassen om te kunnen blijven aansluiten bij de zorgvraag van patiënten en de behoeften van de samenleving. Die veranderingen raken aan de manier van werken van (sub)specialisten, aan de rol van de huisarts ten opzichte van die (sub)specialisten en aan de opzet van ziekenhuizen en eerstelijnscentra.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2014

Huisarts en wetenschap 11/2014 Naar de uitgave

Praktische epidemiologie

Betrouwbaarheidsintervallen