Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

De echte Anna

Hoe een levensboek een boek van verbinding werd

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteur:
Hilde Slegers
Belangrijke opmerkingen
Hilde Slegers studeerde af als begeleider-animator in de ouderenzorg aan CVO VSPW Mol; het boek van Anna maakte ze als stagiair in het WZC De Bekelaar te Lommel (met dank aan het ergo-animatieteam aldaar). Thans werkt ze als begeleider wonen en leven in het WZC Kapittelhof in Lommel.

Samenvatting

Anna heeft afasie en zat daardoor veelal opgesloten in haar hoofd toen Hilde Slegers haar als stagiair in een woonzorgcentrum ontmoette. Er ontstond een klik en Hilde ging met Anna op zoek naar de woorden die er nog altijd waren, maar zich slechts zelden lieten horen. Zo maakten ze samen een levensboek dat een boek van verbinding werd, van Anna met de buitenwereld en van Anna met zichzelf.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Kunst en dementie