Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Praktijk | Uitgave 2/2017

Pallium 2/2017

De dokter en de dood

Pleidooi voor een vernieuwd medisch curriculum

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Marleen Moors, Katinka Dirken-Heukensfeldt Jansen
Belangrijke opmerkingen
Marleen Moors is filosoof en spiritueel zorgverlener oncologie en palliatieve zorg bij VieCuri Medisch Centrum, een topklinisch opleidingsziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners.
Katinka Dirken-Heukensfeldt Jansen is huisarts bij Gezondheidscentrum Castrovalva, Zorggroep Almere, huisartsopleider bij het AMC te Amsterdam en bestuurslid LHOV. De auteurs ervaren geen belangenverstrengeling.

Samenvatting

Tijdens de opleiding geneeskunde worden de aanstaande artsen nauwelijks voorbereid op de confrontatie met de eigen sterfelijkheid en de omgang met ernstig zieke patiënten. Tijd voor verandering, al is het alleen al omdat dit de kwaliteit van zorg kan verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Pallium 2/2017 Naar de uitgave

Redactioneel

Samenwerken