Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | VERVANGING VAN DE CONVENTIONELE AFDRUKLEPEL? | Uitgave 2/2011

Tandartspraktijk 2/2011

De digitale afdruk

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2011
Auteur:
prof.dr.ir. J.M. van der Zel
Belangrijke opmerkingen
bijzonder hoogleraar computerondersteunde tandheelkunde bij ACTA. Hij is daarnaast technisch directeur van Oratio B.V.
De exacte reproductie van intraorale structuren is de voorwaarde voor het vervaardigen van prothetische restauraties - van volledige kunstgebitten tot cad/camgeproduceerde vaste restauraties. Terwijl in de afgelopen tien jaar de computerondersteunde productie de belangrijkste factor bij de revolutie in de tandheelkundige sector is geweest, staan tandartsen en tandtechnici alweer op het punt om een volgende logische stap richting digitale workflow te zetten: de computergestuurde afdruk, perfect passend in de procesketen van cad/cam. Dit artikel verklaart de digitale workflow en introduceert mogelijkemanieren van samenwerking en communicatie tussen tandarts en tandtechnici zowel alsmet externe freescentra..
Dit artikel is gebaseerd op de voordracht van de auteur tijdens de najaarsvergadering van de Leuvense Universitaire Tandheelkundige Vereniging op 27 november 2010.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Tandartspraktijk 2/2011 Naar de uitgave

BEHANDELPLAN VORMT DE BASIS VAN DE BEHANDELING

Geschroefde brug in de bovenkaak

NA DERTIG JAAR NOG STEEDS GOED FUNCTIONERENDE MOND

De tijdmee hebben

TANDARTS IN DE PRAKTIJK

Continuë professionele educatie

SELECTIEF

SELECTIEF

MOTIVATIONAL INTERVIEWING + NRC = PERFECTEMATCH

Pulpapoliep: NRC mislukt?