Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 2/2016

Jeugdbeleid 2/2016

De dagelijkse praktijk van het jongerenwerk bij R‑Newt

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 2/2016
Auteur:
Lotte Clarijs
Belangrijke opmerkingen
Voor het schrijven van dit artikel zijn eind 2015 enkele medewerkers van R‑Newt geïnterviewd. Omdat het niet wenselijk is jongerenwerkers met hun achternaam te noemen, worden hier slechts hun voornamen gebruikt.
Voor het deel over Fix Up Your Life sprak ik met Gaby, over Mate(n) van de Straat met Peter, over The DiZz met Marcel, over talentbenadering met Maria, over Jongeren-buurtbemiddeling met Martha, over voortijdig schoolverlaten met Dalila, over samenwerking met Rogier, over straatwerk met Katie en over radicalisering met Faysal.

Samenvatting

Op het terrein van jeugd staat het jongerenwerk centraal tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. In de afgelopen nummers van dit tijdschrift is om die reden ruim aandacht besteed aan het beleid en de praktijk van het jongerenwerk in andere landen. Aan bod kwamen onder andere Italië, Estland, Griekenland, Engeland, Albanië, Zweden en Slowakije. Wat doen die landen anders dan Nederland?
Niet minder van belang is wat Nederland zelf doet. Er is geen nationaal beleid ten aanzien van het jongerenwerk in Nederland; het jongerenwerk is immers lokaal verankerd. Om een idee te krijgen wat er in het jongerenwerk zoal gebeurt, wordt in dit artikel R‑Newt, de organisatie voor het jongerenwerk uit Tilburg en omgeving, onder de loep genomen. Een aantal projecten en activiteiten wordt, mede in het licht van de decentralisatie van de jeugdzorg, gepresenteerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Jeugdbeleid 2/2016 Naar de uitgave

Het estafettestokje

‘Je kan het niet ...’