Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Uitgave 9/2016

Tandartspraktijk 9/2016

De behandeling van een furcatie is lastig

Furcatieproblematiek bij de prognosebepaling

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2016
Auteur:
Jeroen Zweers
Belangrijke opmerkingen
Jeroen Zweers (RUG, 2008) volgde van 2010 tot 2013 de opleiding tot tandarts-parodontoloog aan het ACTA. Hij is als parodontoloog werkzaam in parodontologiepraktijken in Groningen en Leeuwarden.

Samenvatting

In de parodontologie is prognosebepaling een wezenlijk onderdeel van de behandelplanning. In het parodontale plan worden complicerende factoren meegenomen om te bepalen of een behandeling wenselijk is en of dit opweegt tegen de behandelingsduur en de te maken kosten. Furcatieproblematiek wordt gezien als een complicerende factor en is sinds jaar en dag onderwerp van discussie, vooral wanneer een vervanging door element zonder furcaties naar voren wordt geschoven: het implantaat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2016

Tandartspraktijk 9/2016 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Bridge the gap

OriginalPaper

The Power of Pencil

Redactioneel

Super visie

Product Nieuws

Product Nieuws