Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2015 | Forum | Uitgave 1/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2015

De arts Maatschappij & Gezondheid verdient een rol in zowel de praktijk als de beleidsondersteuning

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 1/2015
Auteurs:
Dr. Jacqueline A. Deurloo, Dylia T. Kuijvenhoven-Hagenaar

Samenvatting

De GGD Hollands Noorden (GGD HN) heeft integraal management ingevoerd. De rayonmanager is verantwoordelijk voor eigen doelstellingen, medewerkers en middelen. De rayonmanager wordt inhoudelijk en beleidsmatig ondersteund door een algemeen beleidsmedewerker, stafverpleegkundige Jeugdgezondheidszorg (JGZ), epidemioloog en gezondheidsbevorderaar. 1 De arts Maatschappij & Gezondheid (M&G) heeft hierin geen rol. Vrijwel alle artsen M&G binnen de GGD HN zijn werkzaam in de uitvoeringspraktijk: JGZ, Infectieziektenbestrijding (IZB) en Forensische Geneeskunde (FG). De overige artsen M&G zijn werkzaam in de staf en niet in de uitvoeringspraktijk. In deze situatie worden de competenties van de arts M&G op het niveau van beleid en management niet optimaal gebruikt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 1/2015 Naar de uitgave