Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-11-2018 | Artikel | Uitgave 6/2018

Neuropraxis 6/2018

De afasie van Broca en Wernicke behoren tot de geschiedenis

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 6/2018
Auteur:
Paul A. T. M. Eling

Samenvatting

Het Wernicke-Lichtheim schema vormde de basis voor de klassieke afasiesyndromen, die tot op de dag van vandaag gebruikt worden in de diagnostiek van patiënten en het onderwijs in de taalstoornissen ten gevolge van hersenletsel. Uit veel onderzoek is gebleken dat de aard van de uitvalsverschijnselen en de plaats van de veronderstelde locatie van verschillende taalfuncties niet strookt met wat in klinisch en neuroimaging onderzoek wordt gevonden. In dit artikel betoog ik dat we ons zowel in de kliniek als in het onderwijs moeten richten op hedendaagse inzichten in taalprocessen en de onderliggende neurale processen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Neuropraxis 6/2018 Naar de uitgave